Behandeling MLD

Voorafgaand aan een eventuele behandeling wordt de eigenaar gevraagd een vragenformulier in te vullen. Op die manier krijg ik van tevoren al de nodige informatie.

De behandeling vindt normaliter plaats op locatie; dus in de vertrouwde omgeving van het paard. Het is dan voor mij ook makkelijker te zien welke factoren een rol spelen bij het herstel van het paard (huisvesting, stal management, weidegang, beweging, contact andere paarden, kwaliteit en kwantiteit voedsel, etc.).

Het paard dient schoon en droog te zijn om zo goed mogelijk in te kunnen werken op de huid. Ook voor de taping is dit van belang.

Afhankelijk van de klacht neemt de lymfedrainage behandeling 1 à 1,5 uur in beslag. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van datgene wat het paard toelaat. Soms volstaat 1 behandeling, soms zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk. Dit gaat altijd in overleg met de eigenaar.

 

04052018 Operatiewond in de kliniek, tijdens het verwisselen vh verband
13052018 Het drukverband is er net afgehaald
03062018 Het been is mooi dun gebleven. Nog een kleine verdikking aan achter/zijkant.

 

 

Bovenstaande foto’s zijn van een merrie die ik in de maand april in behandeling had i.v.m. ernstig staakgedrag (steigeren en bokken), stijfheid en verzuring van de spieren. MLD behandelingen gegeven. Eind april waren de afvalstoffen verdwenen en voelde de spieren / het weefsel weer zacht. 28 april schopt ze door het schot van de box en scheurt daarbij de diepe buigpees voor 3/4 door, waarna ze geopereerd is. Door de MLD behandelingen van tevoren ging de merrie ‘schoon’ de operatie in. I.o.m de dierenarts na een week een korte lymfedrainage gegeven. Daarna dagelijks, met een mooi resultaat!

%d bloggers liken dit: