Even voorstellen

 

Mijn naam is Renée Wolters-Mulder. Ik ben getrouwd met Henk en we wonen in een boerderij met onze paarden Hilla en Sjaak.

De omgang met paarden is van jongs af aan mijn lust en leven. Op mijn zevende jaar ben ik begonnen met paardrijden. Eerst op maneges, later voor een handelaar in hengsten en ik was bijrijder van diverse paarden. Het heeft tot mijn negenenveertigste geduurd tot ik samen met mijn man eigenaar werd van onze twee paarden.

Vanaf die tijd ben ik mij gaan verdiepen in ‘echt’ paardenwelzijn. We hebben een paddock paradise gerealiseerd. Ons Iers paard en de Freiberger vormen een kudde met de twee Friezen en de Kwpn’er van de buren. Er zijn diverse inloopstallen, meerdere voerplekken, een ‘berg’, een chil-plek, een waterpoel en diverse weides.

Op onze mooie locatie beschikken we over een cursusruimte. Zo kwam ik in 2015 in aanraking met Natascha Bos van de Blauwe Hengst die o.a. opleidingen verzorgt op het gebied van MLD (manuele lymfedrainage), voeding en orthomoleculaire basis. “De Blauwe Hengst kijkt vanuit een holistische visie naar de gezondheid van het paard en naar de factoren die hier effect op hebben. Zij koppelen de biochemische processen in het lichaam van het paard aan voeding, beweging, huisvesting en de psyche. Al deze factoren spelen een rol bij de gezondheid van het paard. MLD sluit aan bij deze visie, doordat het een directe invloed heeft op biochemische processen in het lichaam.”

Ik werd gegrepen door het enorme verschil in denken en doen met betrekking tot het welzijn van paarden zoals ik dat vroeger heb meegekregen en de visie van Natascha. Dat heeft mij doen besluiten om, na mijn carrière in het bedrijfsleven en bij de politieacademie, een bijdrage te willen leveren aan de gezondheid en het welzijn van paarden in de vorm van lymfedrainage en voeding.
Het is zo fijn om paarden te kunnen helpen en daarmee ook hun eigenaren.

Ik ben gediplomeerd lymfedrainage therapeut en opgenomen in het officiële register voor lymfedrainage therapeuten (www.mldregister.nl). Ben je benieuwd naar de werking van het lymfesysteem, klik dan hier.
Sinds 2017 assisteer ik Natascha in het praktijkgedeelte van de MLD-opleidingen en de bijscholingsdagen. Ik ben examinator en organiseer de MLD-doedagen.

Daarnaast kun je ook voor persoonlijke coaching bij mij en mijn paarden terecht.

Gevolgde opleidingen / cursussen:
Bij de Blauwe Hengst:                                    

op vakantie met de paarden

– MLD I manuele lymfedrainage
– MLD II oedemen
– MLD III lymfetaping
– Themadag voeding
– Praktijkdag voeding
– Themadag ruwvoer anders
– Insulineresistentie
– Sportblessures en herstel
– Themadag CPL (chronisch progressief lymfoedeem)
– Bijscholingsdagen MLD
– Dissectie hoofd en hals
– Orthomoleculaire basis opleiding
– Epigenetische Medische basiskennis

Workshop paard en planten (Paard en Plant)

Opleiding tot coach (post-HBO, hogeschool Windesheim)
Opleiding tot paardencoach (Kifungo)

%d bloggers liken dit: